torstai 20. maaliskuuta 2014

Ravintovalmennusta, omenasosetta, chia-hilloa ja kinuskia

Voi murut, tänään mulla on tarjota helpotusta herkkuhampaan jomotukseen! Tässä on 2 sellaista reseptiä, joita olen pitkään pyöritellyt mielessäni ja yksi sellainen, joka ei ole oma tuotos laisinkaan mutta sitäkin ahkerammassa käytössä. 


Jo Robinson - Eating on the wild side


Aurinko paistaa ja intoa piisaa, vaikka hiukan väsyttääkin. Intopiukeus kohdistuu kyllä eniten tällä hetkellä ravitsemukseen, löysin upean kirjan: Jo Robinson - Eating on the wild side. Jo muutaman sivun lukemisen jälkeen olen koukussa. Kirja on englanniksi, olen lukenut englanniksi jo lukiossa, alkuun se on aina vähän tahmeaa mutta pian alkaa päästä jyvälle. Omat lukukokemukseni englanniksi rajoittuvat tosin jännityskirjallisuuteen, joka on jokseenkin haastavaa kaikkien niiden ruumiinavausten ja anatomiasanaston kera, mutta sen sijaan Janet Evanovichin kevyemmät kirjat menevät vallan mainiosti. Olen kyllä sitä mieltä, että aivan samanlaista lukukokemusta siitä ei saa kun sanasto ei ole 100% hallussa, mutta on se hyvää harjoittelua! Epämukavuusalueella se kehitys tapahtuu, pätee jokaiseen asiaan muuten :)

Eating on the wild side tulee nyt siinäkin mielessä tarpeeseen, vähän niinkuin harjoitteluksi, sillä Precisionnn Nutrition -ravintovalmentajakoulutuksen opintomateriaali saapuu pian, ja sehän on luonnollisesti englanniksi, kun koulutuksen pääpaikka sijaitsee Torontossa. Siitä olen ihan innosta piukeana, ravitsemus on tällä hetkellä aivan ykkösasia kiinnostukseni kohteissa. Toki kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeintä, mutta kaikki nuo ravitsemuksen kiemurat kiehtovat valtavasti. Tiesitkö, että sillä on väliä, millaista omenaa syöt? Tai, että punaiset kirsikkatomaatit sisältävät 12 kertaa enemmän lykopeenia kuin isot pihvitomaatit? Mikäli siis haluat ravinnolla tukea optimaalista terveyttä ja taistella terveytesi puolesta. 

Kuva netistä


No niin, mutta asiaan. Tässä olisi reseptit sokerittomalle (tai ainakin ilman valkoista sokeria) omenasoseelle, chia-hillolle ja kinuskille! Kaikki on testattu ja maisteltu, ja hyviä olivat, etenkin proteiinipannarin kanssa.

Omenat kattilassa


Omenasose


4 omenaa (600g kokonaisina punnittuna)
0,5 dl vettä
0,5 rkl kookospalmusokeria tai steviaa maun mukaan
0,5 tl vaniljauutetta (tai jauhetta)
(ceylonin kanelia)

Kuori (peseminenkin riittää, jos kyseessä luomuomenat) ja lohko omenat kattilaan. Lisää vesi ja kookossokeri (stevia vasta, kun sose on valmista) sekä vaniljauute (tai -jauhe). Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia, tai kunnes kaikki omenalohkot ovat pehmeitä. Surauta vielä halutessasi sauvasekoittimella sekaisin. Maistuu parhaiten kylmänä :)

Valmis omenasose



Chia-hillo


3 dl marjoja (itselläni oli mustikoita ja vadelmia)
n. 0,5 dl chiasiemeniä
muutama tippa steviaa
0,5 tl vaniljauutetta (tai -jauhetta)

Surauta tehosekoittimella sekaisin koko hoito, ja nauti <3 Kun chiasiemenien rakenne rikotaan, kykenee elimistö hyödyntämään sen sisältämät rasvahapot ja muut ravinteet. 


Proteiinipannari chihillolla ja kaakaonibseillä
                             


Mitä herkkua näistä saa aikaiseksi?


Kinuski (Sara La Fountainin kirjasta "Healthy Kitchen")


0,5 dl maapähkinvoita (toimii myös mantelivoilla erinomaisesti)
3 rkl hunajaa (juokseva toimii parhaiten)
(2 rkl vanilja-aromia)

Vanilja suluissa siksi, etten itse ole koskaan kaivannut sitä. Ohje on niinkin simppeli, että senkun sekoitat pähkinävoin ja hunajan keskenään pienessä kupissa vaikka lusikalla. Taivaallisen hyvää, ja sopii muuten hyvin omenalohkojen kanssa :)

Omenalohkot kinuskilla <3


Kokkailun, herkuttelun ja auringon iloa!

ps. liittykäähän lukijoiksi! Se onnistuu näppärästi tuosta oikealta :)
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti